Sari la conținut

ActiveWatch: Digi24 și G4Media mint cu privire la consultarea pe legea carantinei / Deputații au ignorat „bazaconiile” conspiraționiștilor

Președintele asociației ActiveWatch, Mircea Toma denunță în calitate de martor un FAKE NEWS de proporții publicat de Digi24 și preluat „fără precauții” de G4Media cu privire la consultarea publică organizată de Comisia Juridică a Camerei Deputaților pe proiectul de lege privind izolarea și carantina.

Textul este o minciună. Kiss (Digi24, n.r.) descrie consultarea ca pe o complicitate a deputaților PSD care au invitat numai conspiraționiști Covido-sceptici ca să saboteze legea. În încheiere, autorul publică sec lista organizațiilor care au fost invitate, ceea ce oferă G4Media prilejul să uite acest paragraf pentru a lăsa manevra fără fisură, a scris Mircea Toma pe pagina Facebook.

Potrivit liderului ActiveWatch, cititorii nu au fost informați de faptul că la consultările susținute PSD pe actul normativ privind carantina și izolarea au fost invitați și au participat și reprezentanți de organizații responsabile, fără ca opiniile conspiraționiste exprimate să aibă în final vreun impact asupra proiectului de lege.

Dimpotrivă, deputații au adoptat o parte consistentă din amendamentele propuse de APADOR-CH și au ignorat explicit bazaconiile celor trei conspiraționiști prezenți. La consultare a fost reprezentată și ActiveWatch, ceea ce mă face să mă simt obligat să repar, în calitate de martor, mizeria comisă de domnii jurnaliști, punctează Mircea Toma.

Categorii

Ştiri