Sari la conținut

România cumpără peste 50 de tancuri de luptă moderne

România cumpără de la Statele Unite 54 de tancuri de luptă de ultimă generație Abrams M1A2 SEPv3, 12 derivate pe șasiu de tanc, muniţie şi simulatoare pentru instruirea personalului militar.

Pentagonul (Ministerul american al Apărării) a anunțat aprobarea vânzării săptămâna aceasta, potrivit Reuters. În total, costul investiției va fi de 2,53 miliarde de dolari.

Maşinile de luptă care vor intra în înzestrarea Forţelor Terestre Române vor fi livrate în cea mai modernă versiune a acestui model, ce se află şi în dotarea armatei SUA. Valoarea estimată a contractului se situează în jurul sumei de 1,07 miliarde de dolari, în concordanţă cu aprobarea prealabilă a Parlamentului României. Conform legislaţiei americane, Congresul SUA a fost notificat cu o valoare iniţială mai mare, de aproximativ 2,5 miliarde de dolari. După aprobarea de către Congres, guvernele României şi Statelor Unite vor semna contractul de tip LoA (Letter of Acceptance), achiziţia de către partea română urmând a se realiza la valoarea estimată şi aprobată de Parlamentul României. Pentru siguranţa aprovizionării, MApN va implica industria naţională de profil pentru furnizarea suportului logistic integrat, a transmis Ministerul Apărării Naționale.

Imagine – Facebook/MinisterulApărăriiNaționale.