Sari la conținut

Ionuţ Simionca, PMP: Am promovat o lege care salvează vieţi

Deputatul PMP Ionuţ Simionca a salutat aprobarea de către Camera Deputaţilor, în calitate de Cameră decizională, a proiectului său de lege.

Acesta propune instalarea de bariere sau semibariere la toate trecerile la nivel cu calea ferată ale drumurilor internaţionale sau naţionale, reducând astfel riscul de producere a accidentelor rutiere.

„Se împlineşte un an de la cumplitul accident din Bistriţa în care 5 tineri au murit într-o maşină strivită de tren. Patru erau fraţi, iar între aceştia o copilă avea 12 ani. Aşa ceva nu trebuie să se mai întâmple. Am conştiinţa împăcată că în Parlament fac ce trebuie. Am promovat încă o lege care salvează vieţi”, a declarat deputatul PMP de Bistriţa.

„După mai bine de nouă luni de la depunerea proiectului, am satisfacţia că, prin completarea Ordonanţei Guvernului nr.43/1997 privind regimul drumurilor, trecerile la nivel cu calea ferată ale drumurilor principale din ţară vor fi mai sigure. Doresc să le mulţumesc tuturor celor peste 100 de colegi deputaţi şi senatori din toate partidele şi formaţiunile reprezentate în Parlament pentru sprijinul permanent pe care mi l-au dat pe tot parcursul legislativ al acestei iniţiative”, a declarat deputatul PMP.

Conform parlamentarului bistriţean, în România aproape 85 la sută din aceste treceri la nivel cu calea ferată sunt semnalizate prin indicatoare luminoase sau doar prin indicatoare rutiere: „Prin această lege, operatorul feroviar va avea în responsabilitate curăţarea vegetaţiei de lângă trecerile la nivel de cale ferată în vederea creşterii vizibilităţii, termenul limită pentru finalizarea acestei acţiuni fiind 1 ianuarie 2019. În plus, tot operatorului feroviar îi revine obligaţia instalării, până la 1 ianuarie 2020, de bariere pe drumurile principale, unde şi vitezele de deplasare sunt mari, contribuind activ la prevenirea accidentelor dintre autovehiculele rutiere şi trenuri, care sunt adesea urmate de pierderi de vieţi omeneşti”, explică deputatul PMP Ionuţ Simionca.

Pentru tânărul parlamentar al Mişcării Populare, aflat la primul său mandat în legislativ, este deja a doua iniţiativă legislativă pe care o urmăreşte şi susţine pe tot parcursul său până când este transformată în lege, după promulgarea aşa-numitei Lege Colectiv (Legea nr. 28/2018), prin care spaţiile publice cu destinaţia de comerţ, cultură sau turism, care funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu, sunt obligate să semnaleze lipsa autorizaţiei printr-un panou de avertizare. Ambele proiecte vizează creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului.

sursă: cdep.ro

Categorii

PMP, Social

Etichete