Sari la conținut

Raluca Turcan: Solicit Guvernului o rectificare bugetară pozitivă și transparentă pentru toate unitățile administrativ teritoriale

Raluca Turcan, prim-vicepreședinte #PNL: Solicit Guvernului o rectificare bugetară pozitivă și transparentă pentru toate unitățile administrativ teritoriale!

Guvernul și majoritatea parlamentară PSD-ALDE susțin că economia României înregistrează una dintre cele mai mari creșteri economice din UE. Dacă lucrurile stau așa, atunci, rectificarea bugetară din luna iulie nu poate fi decât pozitivă.
Solicit ministrului finanțelor publice să împartă încasările bugetare suplimentare, dacă acestea există, pe criterii transparente și către adevăratele priorități ale societății românești.

Alocările suplimentare trebuie să meargă urgent pentru acoperirea pierderilor financiare înregistrate de aproape toate bugetele unităților administrativ teritoriale! Din cauza falsei revoluții fiscale, primăriile au pierdut miliarde de lei din sumele care se alocau anual din impozitul pe venit. Mai mult, primăriile au pierdut și excedentele bugetare acumulate în anii precedenți pentru a realiza investiții de interes local!

Numai la nivelul Județului Sibiu, primăriile au pierdut din impozitul pe venit și din cotele defalcate de TVA peste 79,46 milioane de lei. Sibiul a pierdut 36,2 milioane lei, Mediașul – 9,1 milioane lei, Avrigul – 4,3 milioane lei, Șelimbăr – 2,2 milioane lei, Cisnădie – 2 milioane lei, Agnita -1,8 milioane lei și Săliște – 1,7 milioane lei. Peste un milion de lei au pierdut, de asemenea, Copșa Mică, Dumbrăveni, Miercurea Sibiului, Săliște, Biertan sau Rășinari.

Asigurarea unui grad de finanțare la nivelul anului 2017 nu va fi suficientă, pentru că toate cheltuielile bugetelor locale au crescut. Bugetele locale au nevoie de o finanțare mai bună, care să acopere nu numai salariile majorate, nu numai prețurile mai mari pentru bunurile publice, ci și demararea unor proiecte de investiții de interes local sau deblocare finanțării celor deja începute.

Dacă Guvernul va lua dintr-o parte și va pune în altă parte doar ca să peticească nevoile de finanțare, atunci nu vom putea vorbi despre o rectificare bugetară pozitivă!

Somez Guvernul să nu apeleze la același tertip ca în anul 2017, atunci când a tăiat cu peste 40% banii de investiții în infrastructură, pentru a rezolva problemele bugetare grave!

sursă: facebook.com/pnl.ro

Categorii

PNL, Ştiri

Etichete

,