Sari la conținut

31 iulie: termen-limită pentru depunerea Declarației Unice

Termenul-limită de depunere a Declarației unice este 31 iulie – online, prin intermediul aplicației care poate fi accesată aici, cu numele de utilizator și parola contului personal din Spațiul Privat Virtual, prin certificat digital calificat sau prin intermediul portalului e-guvernare.ro. De asemenea, Declarația Unică se poate depune și în format hârtie direct la registratura administrațiilor fiscale ale ANAF sau prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Până în prezent au depus Declarația Unică peste 600.000 de persoane fizice, din care online 190.000, de 3,5 ori mai multe decât anul trecut.

Declarația Unică se completează și se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri din România şi/sau din străinătate, și de cele care datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii. Persoanele care nu realizează venituri și aleg să plătească contribuția de asigurare de sănătate au, de asemenea, obligația de a depune Declarația Unică.

sursă: mfinante.ro