Sari la conținut

Despre înjurăturile și obscenitățile anti-PSD: „Peștele de la cap se împute”

fight-fist-hand-635356

Vă mai amintiți gestul obscen făcut în plenul Parlamentului de deputatului USR, Cristian Ghinea, fost ministru cioloșist al Fondurilor Europene? Mesajul degetului mijlociu arătat grupului PSD era, în fond, același cu cel de pe plăcuța de înmatriculare afișat de golanul cu AUDI la mâna a doua… Atunci de ce să ne mirăm că s-a ajuns aici? Dacă se poate de la tribuna Parlamentului, de ce ne mirăm atât de o biată plăcuță de înmatriculare?

Vă mai amintiți micul grup al protestatarilor de profesie, aduși pe ușa din dos a Parlamentului de către reprezentanții USR și care urlau și făceau scandal chiar în fața plenului Camerei Deputaților? Păi dacă se poate face scandal, cu urlete, injurii și amenințări în Parlament, de ce să ne mirăm când îl vedem pe unul dintre organizatorii protestelor că susține că e legitim să-i împuște pe jandarmi în cap și să-i ucidă pe cei care nu sunt de acord cu el?

Când președintele Iohannis deplânge soarta golanului care și-a afișat cu nerușinare obscenitățile în fața copiilor prezenți pe străzile pe care circula cu Audi-ul său, de ce să ne mirăm că pe Facebook românii sunt chemați să vină la protestele din 10 august să strige în gura mare același mesaj obscen împotriva PSD? În fond, chiar președintele Iohannis a catalogat acea înjurătură drept o „opinie anti-PSD”… adică, vezi Doamne, e legitim să avem opinii și să ni le exprimăm public, că așa e în democrație…. Deci hai să ne facem cu toții plăcuțe indecente împotriva partidului advers, că e legitim…. Aceasta e „morala” promovată de „neamțul” Iohannis, ce se dovedește a fi mai dâmbovițean decât întreaga clasă politică luată la un loc.  

Le-aș adresa o singură întrebare tuturor acestor politruci auto-intitulați „de dreapta”, care își defulează frustrările politice în acele gesturi obscene pe care le încurajează și le validează public… Cum credeți că ar fi comentat seniorul Corneliu Coposu, Ion Rațiu sau Radu Câmpeanu obscenitatea golanului cu Audi? Cu siguranță, cei trei lorzi ai politicii de dreapta din anii post-Revoluție ar fi condamnat limbajul licențios din spațiul public, chiar dacă înjurăturile ar fi vizat PDSR-ul lui Ion Iliescu! 

În anii ‘90, Ion Rațiu rostea cea mai elegantă definiție a democrației: „Mă voi lupta până la ultima picătură de sânge ca tu să ai dreptul să nu fii de acord cu mine!”. Astăzi, definiția lui Rațiu pare să-și fi pierdut valabilitatea. Intoleranța față ce cei care au alte puncte de vedere a ajuns la cote maxime. Nu se mai argumentează, nu mai există polemici, nu mai au loc dezbateri. Argumentele au fost înlocuite de înjurături, polemicile, de ofense, iar dezbaterile parlamentare sunt acoperite de zgomotul boxelor și de vacarmul asurzitor făcut de niște politicieni înspumați la gură, cu ochii injectați și lipsiți total de instinctul dialogului. 

Poporul urmează exemplele reprezentanților lor. După cum bine spune o vorbă românească, „Peștele de la cap se împute”! Într-adevăr, spațiul public din România s-a împuțit cu înjurături și obscenități, ce multiplică gestul USR-istului Ghinea din Parlament… Înjurăturile și trivialitățile sunt ridicate chiar de președintele Iohannis la rangul de „opinii anti-PSD”. 

Și, așa cum se întâmplă de fiecare dată, cei care put persistent ajung să nu își mai simtă propria duhoare, iar obscenitățile, scandalul și înjurătura încep să fie privite drept acte legitime de normalitate.

Parafrazându-l pe Ion Rațiu, eu aș spune că „mă voi lupta până la ultima picătură de sânge ca oponentul meu politic să nu fie înjurat atunci când nu este de acord cu mine!” 

sursa: facebook.com/MGDraghici

Categorii

PSD

Etichete