Sari la conținut

Prezența ministrului Natalia-Elena Intotero la Nedeea Românilor de Pretutindeni

Ministrul Natalia-Elena Intotero a fost alături de numeroșii români de pretutindeni reuniți duminică, 12 august a.c., la Nedeea Românilor de Pretutindeni, organizată în localitatea Valea lui Liman din județul Timiș.
Evenimentul reunește artiști și ansambluri din România, dar și din Banatul istoric și din Ungaria, devenind, de la an la an, un punct de confluență al tradițiilor și folclorului din comunitățile istorice românești.
„Este o mare bucurie să fiu alături de oameni care prețuiesc într-atât tradițiile și spiritul românesc și reușesc să le transmită prin arta lor. La Nedeea Românilor de Pretutindeni vin români din Torac, Mako sau Gyula și ne dovedesc tuturor cum muzica, dansul și meșteșugurile tradiționale ne unesc, ne aduc împreună. Avem mare nevoie de unitate și de forța pe care aceasta ne-o dă. Le adresez mulțumiri Primăriei comunei Tomești și Consiliului Județean Timiș pentru că susțin astfel de evenimente”, a spus ministrul Natalia-Elena Intotero.
Peste 300 de artiști urcă pe scena evenimentului de la Valea lui Liman pe durata celor două zile de festival. Nedeea Românilor de Pretutindeni a ajuns anul acesta la cea de-a 46-a ediție.

sursă: mprp.gov.ro