Sari la conținut

6 septembrie: Adina Florea, propusă pentru șefia DNA – Iohannis și-a trimis consilierii să vorbească despre rectificare

Adina Florea, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, este propunerea ministrului Justiției Tudorel Toader pentru funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție.

Președintele Klaus Iohannis și-a delegat consilierii pentru a participa la întâlnirea cu reprezentanții premierului, Tudorel Toader și Eugen Teodorovici, privind prima rectificare bugetară din 2018. Ieri, proiectul a fost aprobat prin Ordonanță de Urgență fără avizul CSAT.

Parlamentul European va dezbate protestele din 10 august într-o sesiune plenară care va avea loc la începutul lunii octombrie.

Eugen Teodorovici, despre rezerva financiară în valută aflată la dispoziția Ministerului de Finanțe: ”Este în parametri și permite angajarea de împrumuturi la costuri rezonabile”. Declarația ministrului este un răspuns la informațiile apărute astăzi în presă, potrivit cărora buffer-ul de valută e în prezent cu 2 miliarde de euro sub nivelul optim.

Fondul Monetar Internațional ar putea revizui în octombrie prognoza de creștere economică a României în 2018, la 4,5%. Ultima estimare a fost făcută de FMI pe baza informațiilor disponibile în luna martie a acestui an.