Sari la conținut

11 septembrie: Va fi Referendum – Inițiativă: Oameni noi în politică – Inflația crește, ROBOR scade

Habemus Referendum. Senatul a adoptat, în calitate de for decizional, inițiativa de revizuire a Constituției cu privire la definirea familiei ca fiind întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie. Dacă și Curtea Constituțională dă legii un aviz favorabil, Referendumul pentru familie va fi organizat pe 7 octombrie.

Oameni noi, obiceiuri vechi. Oameni noi în politică prin schimbarea legilor electorale – O nouă campanie de strângere de semnături, susținută de 4 partide politice și 26 de organizații civice, a fost lansată astăzi. ”Inițiatorii și susținătorii acestei inițiative cer ajutorul românilor care doresc să sprijine proiectul de reformă electorală, care doresc politicieni mai responsabili și care doresc să fie mai bine reprezentați de către politicieni (…)”.

Inflația crește, ROBOR scade. Potrivit INS, inflația a ajuns la 5,1% în luna august – o creștere de 0,54% față de luna precedentă, în care s-a înregistrat o scădere a acesteia. În acest timp, indicele ROBOR își continuă parcursul descendent.

Simplu. Moțiune! În Camera Deputaților a fost dezbătută moțiunea simplă depusă de PNL împotriva ministrului Carmen Dan – „Bastoanele PSD peste obrazul democraţiei româneşti” – prin care este solicitată demisia acesteia. Potrivit deputaților din Opoziție care susțin moțiunea, liderul MAI trebuie să plece din fruntea ministerului condus pentru cele întâmplate la protestele din 10 august, când Jandarmeria a intervenit în forță împotriva protestatarilor. Votul final pentru moțiune va fi acordat miercuri.

Tot despre proteste. Partidul Social Democrat a solicitat public investigarea informațiilor care au apărut recent în spațiul public cu privire la protestele din 10 august. Potrivit unor dezvăluiri luju.ro, mitingul din Piața Victoriei s-a desfășurat după un scenariu violent planificat astfel de organizatori.