Sari la conținut

Guvernul a aprobat redeschiderea birourilor de promovare externă

HG 24/2017 privind funcționarea Ministerului Turismului adoptată de Executiv săptămâna trecută prevede înființarea a 20 de reprezentanțe externe în cele mai importante piețe pentru turismul românesc, care vor promova România ca destinație turistică majoră pe plan internațional cu ajutorul a 40 de atașați în turism.

Decizia fostului ministru de a închide pur și simplu birourile din cauza incapacității de a le gestiona în mod eficient a fost profund greșită și este reparată acum prin acest act normativ. De la preluarea mandatului, am luat mai multe măsuri pentru a accelera numirea atașaților în turism și de a limita, astfel, perioada în care România nu beneficiază de contact direct cu piețele prioritare pentru dezvoltarea turismului. Decizia de a întrerupe brusc activitatea de promovare externă a produs prejudicii turismului românesc pe care nu le mai puteam tolera, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Hotărârea de Guvern prevede și înființarea a 5 noi reprezentanțe teritoriale interne (București, Suceava, Harghita, Sibiu, Bistrița-Năsăud) care, alături de cele 12 reprezentanțe teritoriale existente, vor acoperi toate regiunile turistice ale țării.