Sari la conținut

OUG pentru Start-Up Nation 2018, adoptată de Guvern. Când începe programul

Executivul mai face un pas către lansarea programului Start-up Nation 2018, prin adoptarea unei Ordonanțe de Urgență pentru modificarea și completarea OUG 10/2017 pentru stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii.

Răspundem, prin această ediție, unor necesități economice reale, avantajând regiunile și domeniile care au nevoie de cea mai mare susținere din partea statului. Forma finală a schemei de minimis este publicată pe site-ul ministerului și testăm platforma online de înscriere în program, astfel încât în a doua decadă a lunii să deschidem aplicația, a declarat Ștefan Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Prin Start-up Nation 2018 vor fi acordate fonduri de maximum 200.000 de lei pentru fiecare dintre cele 10.000 de proiecte aprobate în program, în care se pot înscrie online societăți înființate după 30 ianuarie 2017 din domeniul producţiei, industriilor creative, serviciilor şi comerţului.

Printre noutățile Start-up Nation 2018, dincolo de atenția acordată de stat domeniilor menționate anterior, se numără promovarea zonelor din România în care numărul de IMM-uri este foarte scăzut – număr de IMM la nivel județean/100 locuitori < 4.

Start-Up Nation, în 2017:

  • 19.297 aplicanți înscriși
  • 8.444 contracte semnate inițial
  • 8100 contracte active
  • peste 21.000 de locuri de muncă nou înființate
  • inserția pe piața muncii a persoanelor defavorizate, șomerilor și absolvenților, creșterea investițiilor în tehnologii noi – inovative

Categorii

Economie, Ştiri