Sari la conținut

13 decembrie: Noile completuri de judecată de la Curtea Supremă – Cseke Attila despre poziția UDMR la moțiunea de cenzură – Persoanele care obţin alte venituri faţă de salarii îşi vor păstra calitatea de asigurat

> Astăzi, Înalta Curte de Justiție și Casație a tras la sorți noile completuri de judecată pentru 2018, formate din câte 5 judecători. Au fost extrase 6 completuri, nu 4 ca până acum, dintre care 3 pentru cazurile penale și 3 pentru cele civile. Cel mai probabil dosarele se vor redistribui la începutul anului următor, când se vor trage la sorți completurile pentru 2019.

> Cseke Attila, liderul senatorilor UDMR, a afirmat că decizia în legătură cu susținerea moțiunii de cenzură va fi luată cu o zi înainte de acordarea votului final. Senatorul a mai declarat că UDMR consideră că PNL nu doreşte să preia guvernarea (argumentând acest lucru prin faptul că partidul nu prezintă clar un plan de guvernare și o listă de oameni potriviți pentru a conduce) și că sub actuala conducere ”s-a distanţat de la anumite valori pe care le-a avut şi colaborarea bună” cu formaţiunea maghiară.

> Premierul Dăncilă a anunțat joi că persoanele care obțin venituri din alte activități decât salarii vor rămâne asigurate și vor avea dreptul la pachetul de bază în serviciile de sănătate până la data de 15 martie 2019, când se depun noile declaraţii privind obligaţiile de plată. Mai mult, Viorica Dăncilă susține că ”unităţile sanitare din ambulatoriu, neacreditate, dar aflate în proces de acreditare, vor putea furniza servicii medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, prin încheierea de contracte de furnizare, de servicii medicale, cu casele de asigurări de sănătate.”