Sari la conținut

11 ianuarie: Papa va vizita România în mai – Juncker susține respectarea statului de drept – INS confirmă creșterea economiei

> La invitația Preşedintelui României, a autorităţilor statului şi a Bisericii Catolice din România, Papa Francisc va vizita țara noastră în perioada 31 mai – 2 iunie 2019, vizită care se va desfăşura sub motto-ul ”Să mergem împreună”. Papa urmează să ajungă în Bucureşti, Iaşi şi Blaj şi Sanctuarul Marian de la Şumuleu Ciuc.

> În cadrul discursului ținut la Ateneul român, președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a declarat că „Uniunea Europeană este făcută din compromis, dar, atunci când este vorba de drepturile omului, atunci când este vorba de respectarea statului de drept, atunci când este vorba de lupta contra corupției, niciun compromis nu este posibil“, afirmând în continuare că România are locul său natural în UE, dar și în spațiul Schengen și că rămâne fidel promisiunii privind aderarea României. Juncker a reluat acest subiect și în cadrul conferinței de presă comune susținute astăzi împreună cu președintele Iohannis.

> Conform datelor transmise de INS astăzi, date provizorii pentru trimestrul III din 2018, PIB-ul pe seria brută estimat pentru această perioadă a fost de 265,57 de miliarde de lei la preţuri curente, în creştere cu 4,4% faţă de trimestrul III din 2017. Mai mult, comparativ cu trimestrul II din 2018, Produsul Intern Brut în trimestrul III 2018 a fost, în termeni reali, mai mare cu 1,9%.