Sari la conținut

5 Februarie: ALDE și UDMR, vot pe buget după modificarea OUG 114 – Creșterea de 5,5%, nejustificată – Kovesi, susținută de Opoziție – Dragnea merge în SUA

> ALDE și UDMR au condiționat votarea bugetului pentru 2019 de modificarea OUG 114/2018. Mai exact, ALDE ar dori eliminarea sau amânarea aplicării taxelor pentru companiile din energie, iar UDMR a cerut amânarea aplicării ordonanței cu un an. Darius Vîlcov a solicitat ieri BNR modificarea modului de calcul a ROBOR, însă propunerea sa a fost respinsă.

> Consiliul Fiscal anunță că veniturile pe care dorește Fiscul să le încaseze în 2019 sunt exagerate, atât cele din TVA, cât și accize sau venituri extraordinare. Mai mult, în urma analizei proiectului de buget pentru 2019, Consiliul Fiscal afirmă că o creștere economică de 5,5% nu este justificată.

> PNL, USR și PLUS au anunțat că susțin candidatura Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror șef la Parchetul European și că îi vor îndemna pe europarlamentari să o voteze. Ludovic Orban a afirmat că denigrarea acesteia de către ministrul Justiției, Tudorel Toader, este dăunătoare imaginii țării și că dacă Kovesi va fi aleasă, ministrul va trebui să demisioneze.

> PSD Teleorman a scris astăzi pe facebook că Liviu Dragnea va fi între 5 și 8 februarie la Washington  în Statele Unite, fiind invitat la o reuniune la care participă și Donald Trump, Micul Dejun cu Rugăciune Naţională. Deplasarea nu a fost confirmată până acum de Liviu Dragnea, biroul de comunicare al PSD sau cel al Camerei Deputaților.

> Dr. Cătălin Petrencic a realizat o hartă interactivă a localităților în care pacienții au nevoie de mai mulți medici de familie. Numărul acestor localități este de peste 500, iar conform președintelui Societății Naționale de Medicina Familiei „medicina de familie este în prag de colaps”.