Sari la conținut

19 Februarie: CSM, aviz OUG Toader – CA București decide împotriva lui Kovesi – Vâlcov dă vina pe SRI – Recuzarea Adinei Florea, respinsă – CEx PSD

> Consiliul Superior al Magistraturii a avizat Ordonanţa de Urgenţă prin care Tudorel Toader, Ministerul Justiției, va propune trei magistraţi pentru funcţia de procuror european din partea României. Lista trebuie trimisă Consiliului Uniunii Europene până la sfârșitul lui martie, iar fiecare din cele 22 de state din proiectul Parchetului European va avea câte un reprezentant.

> Curtea de Apel București a decis astăzi anularea ordinului semnat de Kovesi prin care a revocat-o pe Mihaiela Iorga Moraru din funcția de procuror DNA, însă nu a aprobat și plata daunelor morale pentru aceasta. Mihaiela Iorga Moraru lucrează în acest moment ca procuror la Secția de investigare a magistraților.

> Darius Vâlcov susține că nu și-a plagiat teza de doctorat și că de vină sunt o parte dintre cei 19.000 de angajați SRI, care îl acuză degeaba. O analiză a PressOne a dovedit însă că mai mult de 100 din cele 212 pagini ale lucrării sale au fost copiate din cărți de economie care nu se găsesc online.

> Procurorul-şef al Secţiei de investigare a magistraţilor a respins a doua cerere a lui Kovesi în care aceasta solicita recuzarea procurorului Adina Florea, care se ocupă de dosarul în care fosta şefă a DNA este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

> Răzvan Cuc este propunerea Partidului Social Democrat pentru ministerul Transporturilor, iar Daniel Suciu, pentru funcțiile de vicepremier și ministru al Dezvoltării.