Sari la conținut

20 Februarie: USR cere sesizarea CCR – CE, interesată de OUG Justiție – Plângere la secția magistraților – Bugetul, criticat la Cotroceni – Dăncilă, noi propuneri la Guvern

> USR i-a cerut astăzi președintelui Klaus Iohannis să sesizeze CCR cu privire la conflictul de natură constituțională dintre Parlament și Guvern după noile modificări făcute prin OUG legilor justiției. USR consideră că e important ca Președintele României să sesizeze și Comisia de la Veneția și își asumă că va ataca la CCR legea de aprobare a OUG-ului după ce va fi adoptată de Parlamentul României.

> Comisia Europeană a reacționat la OUG-ul pe legile justiției, afirmând că urmărește cu îngrijorare situația pentru care va cere explicații Guvernului român. Comisia a mai subliniat faptul că modificările din OUG încalcă recomandările din raportul MCV.

> Secția specială pentru anchetarea magistraților a înregistrat astăzi o plângere făcută de luju.ro împotriva lui Timmermans (prim-vicepreședinte al Comisiei Europene), Vera Jurova (comisar european pentru Justiției), Angela Cristea (șefa reprezentanței CE în România) și Augustin Lazăr (procuror general) pentru „constituire de grup infracțional organizat, abuz în serviciu, fals intelectual, comunicare de informații false, toate în legătură cu falsificarea Raportului MCV”

> Bugetul pentru anul 2019 a fost criticat astăzi de președintele Iohannis, care consideră că acesta nu este unul sustenabil, iar alocarea fondurilor ar trebui să fie făcută ”către investiții reale, nu către camarila de partid”.

> Premierul Viorica Dăncilă i-a trimis președintelui Klaus Iohannis propunerile de numire a miniștrilor pentru Ministerul Dezvoltării Regionale și Ministerul Transporturilor, respectiv Daniel Suciu și Răzvan Cuc.