Sari la conținut

11 Martie: PMP vrea excluderea FIDESZ din PPE – Deficitul bugetar, în creștere – Cererea DNA – Tăriceanu, termen 02/04 – Lege lobby, adoptată tacit

> Colegiul Naţional al PMP a decis astăzi cu unanimitate de voturi că va susține pe 20 martie propunerea de excludere din PPE a partidului premierului ungar Viktor Orban, Fidesz, argumentând decizia prin faptul că acesta ”încalcă grav Tratatul de la Lisabona, Tratatul UE, nu acceptă să mai respecte ce a semnat la aderare”.

> Consiliul Fiscal consideră că deficitul bugetar va ajunge la 3,5% din PIB în 2019, având în vedere veniturile și cheltuielile prognozate, dacă politicile publice nu se schimbă. Ministerul Finanțelor afirmase că introducerea creșterii alocației copiilor va duce deficitul la 2,76% din PIB.

> Biroul permanent al Senatului a stabilit că 2 aprilie este termenul final acordat Comisiei juridice pentru a decide asupra unui punct de vedere referitor la cererea DNA în cazul preşedintelui Camerei superioare, Călin Popescu-Tăriceanu. Mai mult, Liviu Dragnea a declarat că ar dori ca votul privind imunitatea lui Tăriceanu să aibă loc până la sfârșitul lunii.

> Legea lobby-ului, iniţiată de Călin Popescu Tăriceanu, a fost adoptată astăzi tacit de Senat. Proiectul fusese retrimis săptămâna trecută Comisiei juridice pentru modificărea articolului care reglementează semnificaţia termenilor folosiţi.