Sari la conținut

12 martie: Votul pe buget, mâine – Toader, sprijinit de Tăriceanu – PLUS ține la proprietate – Guvernul dă 60.000 bilete de tratament

> Parlamentul a decis astăzi ca votul cu privire la cererea de reexaminare a Legii bugetului de stat pe anul 2019 a președintelui Klaus Iohannis să fie acordat mâine, în ședință de plen reunit, după dezbatere. Anterior, Liviu Dragnea declarase că proiectul de lege nu va fi modificat de Legislativ.

> Călin Popescu Tăriceanu îl sprijină în continuare pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, deși suportul social-democraților s-a clătinat în ultima perioadă. „Dacă îi deranjează pe aşa de mulţi probabil că face şi ceva bine. Nu putem să mulţumim, sau ministrul nu poate să mulţumească pe toată lumea. Ministrul Justiţiei nu are o sarcină uşoară, fără îndoială, mai ales în zilele noastre, pentru că repunerea în normalitate a Justiţiei din România, revenirea la respectarea normelor constituţionale, revenirea la respectarea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor la Justiţie, la a avea dreptul la o Justiţie corectă nu e o sarcină uşoară”, a declarat liderul ALDE.

> După lovitura de imagine încasată în urma declarațiilor Oanei Bogdan privitoare la renunțarea la dreptul de proprietate și după ce fostul ministru al Justiţiei, Raluca Prună, a spus că se delimitează de partid, PLUS precizează într-un comunicat de presă că „proprietatea privată este de neatins. Partidul PLUS crede fără rezerve că dreptul la proprietate este un drept fundamental, care asigură premisele libertății”.

> Guvernul a adoptat astăzi o Hotărâre prin care aproape 60.000 de pensionari vor beneficia de bilete pentru sejururi de tratamente balneare. În acest scop, au fost alocate 325.113 milioane lei.