Sari la conținut

O mare parte din USR nu a dorit Alianța 2020, afirmă Stelian Ion

Stelian Ion

Alianța politică USR-PLUS a trecut de Comitetul Politic al USR cu doar 6 voturi în plus, o mare parte din partid împotrivindu-se acestui parteneriat, susține deputatul USR Stelian Ion într-un mesaj publicat pe un grup intern al partidului, obținut de Mediafax.

Dacian e de felicitat! A obținut imposibilul: o alianță în care are putere de decizie egală cu USR în condițiile în care noi deținem un aport de «capital politic» de 20%, iar PLUS-ul doar 6%.

Acesta este nemulțumit nu doar de deciziile luate de președintele partidului, Dan Barna, pentru a forma această Alianță, ci și de modul în care s-a bătut palma cu partenerii de la PLUS: trecând peste voința Comitetului Politic USR.

Revenind la Alianța Politică. Să nu omiteți nicio clipă că ea abia a trecut de CP cu doar șase voturi diferență, iar o mare parte din USR nu a dorit-o, nici măcar în forma cu amendamentele admise de CP. Și în ciuda acestui fapt, tot au suprascris peste textul adoptat de noi. Ni se spune că ne împiedicăm de o virgulă. O virgulă poate schimba sensul unei fraze și știm că diavolul se ascunde în astfel de detalii. Dar chiar dacă nu ar fi așa, potrivit statutului, orice virgulă s-ar fi modificat, ea trebuia trecută, din nou, prin filtrul CP-ului. Nu uitați, așa cum suntem în interior, așa va fi România. Dacă azi se încalcă o regulă, mâine, cine știe?…Modificările apărute în textul votat de noi în CP mi se par inacceptabile ca procedură – eludarea Comitetului Politic și asumarea modificărilor, pe persoană fizică, de însuși președintele USR – dar și pe fond- nu toate modificările făcute din pix sunt corecturi de diacritice, așezarea corectă a unor virgule sau înlocuirea inocentă cu niște sinonime, a scris Stelian Ion.

Reamintim că liderii USR și PLUS au agreat săptămâna aceasta ultimele modificări la protocolul de alianță politică, după deciziile luate de Comitetul Politic al USR și de Consiliul Național al PLUS.