Sari la conținut

Klaus Iohannis, despre România PSD-istă vs. România normală

Aflat la Adunarea regională a organizațiilor PNL (Sud-Est) la Constanța, președintele Klaus Iohannis a susținut un discurs moralizator pentru liberali, pe care îi invită să câștige, alături de el, alegerile prezidențiale, locale și parlamentare și să fie pregătiți să intre la guvernare în orice moment.

România condusă de PSD, afirmă președintele, este un stat-membru UE fără spitale, fără autostrăzi, cu școli nesigure și funcționale – „un stat în care iniţiativa privată şi investiţiile, cele care generează dezvoltare, sunt descurajate”. Motivul, în opinia lui Klaus Iohannis, este că social democrații nu au mai avut timp, în asaltul continuu asupra statului român, să guverneze și pentru oameni.

În ultimii doi ani şi jumătate, după cum au subliniat, pe bună dreptate, şi antevorbitorii mei, România a fost condusă de o guvernare care i-a compromis viitorul, care i-a blocat dezvoltarea, care a săpat adânc la temelia democraţiei şi a statului de drept. PSD a produs cea mai păguboasă, cea mai dezastruoasă guvernare de la Revoluţie încoace! Ruşine!

Pentru că PSD „a reprezentat cea mai mare ameninţare la adresa stabilităţii şi viitorului României”, adaugă președintele, PNL are datoria de a câștiga lupta preluând guvernarea și construind un proiect pentru România, nu pentru un șef de partid și găștile din jurul acestuia.

Este imperativ să redăm oamenilor dezamăgiţi speranţa că viitorul poate fi bun, că nu toţi politicienii sunt la fel, că există oameni competenţi, oameni care sunt dispuşi să guverneze pentru români, şi aceştia sunteţi voi, a completat Klaus Iohannis.

Imagine: Captură video PNL