Sari la conținut

Proiect de lege: Indemnizație de 650 lei pentru bunicii care au grijă de nepoți

Bunicii ar putea primi o indemnizație de 650 de lei pentru a avea grijă de nepoți dacă mamele copiilor se întorc la serviciu înainte de încheierea perioadei în care primesc indemnizație pentru creșterea copilului. Beneficiul ce revine vârstnicilor vine în completarea stimulentului de inserție de 650 de lei încasat de mamă, aflat în plată în acord cu legislația actuală.

Dacă trece de Parlament, proiectul de lege semnat de senatori și deputați PMP, PNL, UDMR și Pro România va contribui, în opinia inițiatorilor, la „sporirea înclinației de a lucra a persoanelor îndreptățite la primirea indemnizației de creștere a copilului”.

Aplicând principiul îmbătrânirii active și solidarității între generații, considerăm că prezenta inițiativă va contribui și la dezvoltarea unei societăți inclusive pentru toate vârstele, permițând persoanelor în vârstă să își aducă contribuția în familie la creșterea nepoților, explică inițiatorii proiectului.

Dacă este adoptată, legea ar putea să intre în vigoare începând cu anul 2020, fondurile urmând să fie alocate de Ministerul Muncii și Justiției Sociale.