Sari la conținut

Ponta votează moțiunea de cenzură / Guvernul Orban pică

Victor Ponta va susține moțiunea de cenzură prin care PSD și UDMR vor să dea jos Executivul condus de Ludovic Orban, potrivit unui mesaj din această seară, în care liderul ProRomânia a dat semnalul de vot, afirmând că un Guvern care afectează drepturile fundamentale ale românilor trebuie sancționat.

Așa cum am spus: un Guvern care afectează drepturile fundamentale ale românilor la Sănătate și Educație – este un Guvern care trebuie pedepsit; în Parlament și la vot de către cetățenii afectați în mod direct! a scris Ponta pe Facebook.

Liderul ProRomânia anunțase încă de la finalul lunii trecute că parlamentarii partidului său vor începe să strângă semnături pentru moțiunea de cenzură „imediat după adoptarea OUG privind Sistemul de sănătate”.

Indiferent la revolta publică și la gravele probleme de neconstituționalitate, Guvernul va adopta Ordonanța de Urgență prin care se privatizează banii dați de români Sistemului de Sănătate (la inițiativa Ministrului care “operează sâmbăta și duminica în loc să se ducă în vacanțe” Ludovic Orban dixit 😱😱😱).

Este doar primul pas spre “privatizarea” Statului Român / vor urma școlile!, scria Victor Ponta în urmă cu doar câteva zile.

Este de menționat că moțiunea de cenzură are suficiente voturi pentru a trece, după cum a anunțat și liderul interimar al Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu – aceasta este susținută oficial de parlamentarii PSD (202 voturi), UDMR (30 voturi) și de Forța Națională (6 voturi). Practic, voturile partidului condus de Victor Ponta securizează trecerea de Parlament a inițiativei actualei Opoziții – Guvernul Orban e ca și demis.