Sari la conținut

Tăriceanu, împotriva anticipatelor: „Schimbarea regilor, bucuria nebunilor sau poate a inconștienților”

Călin Popescu Tăriceanu s-a declarat astăzi vehement împotriva alegerilor anticipate, către care liberalii vor să se îndrepte după căderea Guvernului Orban.

Liderul ALDE afirmă că cei care sunt în favoarea alegerilor generale înainte de termen nu realizează consecințele dezastruoase pentru România pe care acestea le vor avea:

Schimbarea regilor, bucuria nebunilor sau poate a inconștienților, care pledează cu multă veselie pentru anticipate, negândindu-se, pentru că nu au experiența necesară, la consecințe, a afirmat Tăriceanu în ședința de plen în care a fost votată moțiunea de cenzură a Opoziției.

Potrivit acestuia, consecințele declanșării anticipatelor va bloca întreaga administrație locală și centrală și va crea haos economic și instabilitate socială:

Vă puneți problema ce fac cetățenii în aceste condiții în care solicitările lor vor fi lăsate pe planul al 12-lea pentru că oamenii care sunt în administrație vor avea cu totul și cu toul alte preocupări? Haosul economic care se va genera, pentru că toată economia va fi bulversată, nu mai vorbesc despre consecințele asupra cursului de schimb, asupra planurilor investiționale, ale întreprinzătorilor șamd.

Consecințele sociale nu sunt deloc de neglijat. În aceste condiții, vă recomand să vă gândiți foarte serios la această posibilitate de a declanșa un haos pentru care cineva va trebui să deconteze politic, a adăugat Călin Popescu Tăriceanu.