Sari la conținut

PNL cere PSD să renunțe la susținerea lui Șerban Nicolae pentru șefia Senatului

Liberalii au solicitat social-democraților să renunțe la susținerea lui Șerban Nicolae pentru șefia Senatului, dat fiind că acesta este, potrivit reprezentanților PNL, unul dintre „cei trei muşchetari anti-justiţie” din PSD.

Dacă PSD are în plan distrugerea imaginii Senatului, prin susţinerea lui Şerban Nicolae pentru a prelua funcţia deţinută până de curând neconstituţional de către Teodor Meleşcanu, cu siguranţă va confirma cât de toxic a devenit acest partid. Aşa ştie PSD să se «reformeze»: desfiinţând credibilitatea Senatului, a anunțat PNL într-un comunicat de presă.

Liberalii adaugă faptul că, prin decizia de a-l propune candidat la conducerea Camerei Superioare a Parlamentului pe Nicolae, PSD „riscă să genereze consecinţe dezastruoase pentru activitatea instituţiei, precum şi temeri justificate că este un atentat planificat pentru a sabota imaginea acestui corp legiuitor în ochii opiniei publice”.

Şerban Nicolae s-a consacrat în ultimii ani ca fiind, alături de Eugen Nicolicea şi Ştefan Iordache, unul dintre «cei trei muşchetari anti-justiţie» ai PSD sau că a fost schimbat în 2019 chiar de PSD din funcţia de lider al Grupului de la Senat pentru că era o povară electorală. La care se pot adăuga derapaje grave referitoare la Preşedintele Klaus Iohannis, fără precedent pe scena politică românească, sau cele privitoare la înalţi responsabilii europeni, ca Frans Timmermans, sau la adresa unor instituţii diplomatice ale partenerilor externi, drept răspuns că nu se agreau atacurile PSD la adresa statului de drept şi la drepturile şi libertăţile omului, arată, totodată, liberalii.