Sari la conținut

PNL este dispus să primească și parlamentari ProRomânia sau ALDE: Nu poți avea majoritate fără compromis spune Florin Roman

PNL ar primi în partid și parlamentari ProRomânia sau ALDE, conform declarațiilor deputatului liberal Florin Roman, care a justificat această deschidere prin faptul că „nu poți aduna această majoritate, decât dacă faci genul ăsta de compromis”.

Da. Au fost situații în care am primit astfel de parlamentari, pe cei care au votat alături de Guvernul liberal și și-au asumat public acest lucru. Altă soluție nu există, pentru că matematica e destul de simplă: nu poți aduna această majoritate, decât dacă faci genul ăsta de compromis, a declarat Florin Roman pentru RFI.

Potrivit acestuia, PNL își dorește acum „stabilitate și normalitate”, în perspectiva crizei de coronavirus – de menționat, deputatul nu a mai vorbit despre dorința liberalilor pentru alegeri anticipate, ci a spus că PNL caută să formeze o majoritate pentru învestirea Executivului condus de Florin Cîțu. Roman se arată chiar convins că premierul desemnat va primi și susținerea ProRomânia și ALDE.

Stabilitate ar însemna ca săptămâna viitoare, cât mai repede, să avem un vot de învestitură asupra Guvernului Cîțu și categoric, să avem un Guvern cu puteri depline, care să poată gestiona așa cum trebuie România în această perioadă (…) Am discutat cu toate partidele parlamentare, mai puțin cu cei de la PSD, care au anunțat clar că nu susțin nici un Guvern liberal. Prin urmare, noi sperăm să generăm o majoritate, așa cum am generat și cu ocazia moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, a adăugat acesta.