Sari la conținut

[SONDAJ] Românii nu cred că Florin Cîțu poate salva economia din criza cauzată de coronavirus

Românii nu au încredere în capacitatea ministrului de Finanțe, Florin Cîțu, de a salva economia după prăbușirea cauzată de epidemia de coronavirus, arată un sondaj realizat în perioada 28-30 aprilie, potrivit căruia 57,3% dintre români consideră că șeful Finanțelor din Guvernul condus de Ludovic Orban nu poate relansa economia României.

Datele indică faptul că românii dezaprobă masiv politicile fiscale și economice marcate de incertitudine ale Executivului liberal, în special după fiasco-ul lansării IMM Invest, cel mai important program de sprijin pentru întreprinderile mici și mijlocii, grav afectate de criză.

Totodată, rezultatele confirmă nu doar încrederea scăzută a românilor în instituțiile statului, ci și teama că prăbușirea economiei este un pericol mai mare decât criza sanitară cauzată de coronavirus, demonstrate de cele mai recente studii realizate în România.

Sondajul online a fost realizat în perioada 28-30 aprilie 2020 pe un eșantion de 15.280 de persoane, bărbați și femei din România.