Sari la conținut

PSD, ALDE și ProRomânia ar vrea moțiune de cenzură după 15 mai sau la început de toamnă

PSD, ALDE și ProRomânia ar putea depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban, potrivit liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care a precizat că aceasta ar putea fi înaintată după data de 15 mai sau la începutul toamnei.

Avem în vedere o moţiune de cenzură. Am spus-o şi eu şi liderii PSD, Marcel Ciolacu, şi Pro România, Victor Ponta. Acesta este motivul pentru care încep audierile în Parlament. (…) Avem moţiunile simple pe Finanţe şi Agricultură şi avem şi alte instrumente prin care exercităm controlul parlamentar al Guvernului. Sigur că vom discuta despre oportunitatea depunerii moţiunii de cenzură. Aceasta poate fi după 15 mai sau la începutul toamnei, a precizat Călin Popescu Tăriceanu la DC News.

Acesta nu a detaliat motivele care stau la baza depunerii unei moțiuni de cenzură, dar a precizat totuși că refuzul prim-ministrului de a prezenta în Parlament măsurile luate de Guvern în contextul pandemiei COVID-19 este „suficient” pentru a justifica un astfel de demers.

Sigur, se poate rezolva şi altfel, ne putem adresa şi Curţii Constituţionale, care nu va avea niciun fel de reţinere să dea dreptate Parlamentului în cazul unui astfel de conflict interinstituţional, a adăugat liderul ALDE.