Sari la conținut

Guvernul alocă 31 milioane de lei pentru amenajarea de grupuri sanitare în 375 de școli

Guvernul a aprobat astăzi alocarea de 31.269.000 de lei pentru amenajarea grupurilor sanitare și asigurarea cu utilități a acestora în 375 de școli din sistemul preuniversitar de stat, a anunțat Ministerul Educației și Cercetării.

Din această sumă, 17 milioane de lei se vor aloca pentru lucrări în 272 de unități de învățământ preuniversitar, finanțate în anul 2019, dar ale căror lucrări nu au fost finalizate la sfârșitul anului trecut. Alte 14.2 milioane de lei sunt destinate finanțării lucrărilor în 103 unități de învățământ preuniversitar de stat, care nu dispun de grupuri sanitare conforme.

Printr-o hotărâre de Guvern au fost aprobate cheltuielile de capital, prin transfer între bugetul Ministerului Educaţiei şi bugetele autorităţilor locale, în sumă de 31 de milioane de lei pentru modernizarea, reabilitarea sau dotarea unui număr de 375 de unităţi şcolare în vederea obţinerii autorizaţiilor sanitare de funcţionare. Este un proiect important în această perioadă în vederea pregătirii noului an şcolar, a declarat Ionel Dancă, șeful cancelariei prim-ministrului Ludovic Orban.