Sari la conținut

Ludovic Orban, mesaj de avertizare pentru USR: „Să consume mai puţină energie în inventarea de conflicte cu PNL”

USR ar trebui să consume mai puțină energie pentru inventarea de conflicte cu PNL, viitorii parteneri de guvernare ai lui Dan Barna și Dacian Cioloș, și să se concentreze în schimb pe PSD – acesta a fost mesajul premierului PNL, Ludovic Orban, adresat celor din USR, în contextul scandalului privind numirea lui Florin Iordache la conducerea Consiliului Legislativ, care a aruncat în aer relațiile dintre cele două formațiuni politice.

Consumă prea multă energie, adversarul nostru este PSD, cu toate relele pe care le aduce pentru România. Obiectivul nostru este să câştigăm alegerile, să învingem PSD şi să scoatem PSD de la butoane. (…) Cred că am demonstrat că putem colabora, am câştigat împreună alegerile pentru Bucureşti, am câştigat împreună, de exemplu, la Vrancea (…) Îi sfătuiesc pe mai tinerii mei colegi să consume mai puţină energie în inventarea de conflicte cu PNL, să se concentreze pe bătălia cu PSD, a declarat premierul, prezent în Giurgiu.

Potrivit acestuia, nu există niciun scandal între PNL și USR, atâta vreme cât ambele partide au atacat alegerea lui Florin Iordache, adevărata problemă fiind majoritatea PSD.

Nu este niciun scandal, atât noi cât şi USR am atacat alegerea lui Florin Iordache. Scandalul în sine este că o majoritate controlată de PSD şi de aliaţi a putut să ia o astfel de decizie ineptă de a pune în fruntea Consiliului Legislativ un personaj atât de rău famat şi de dubios precum Florin Iordache. Ăsta este lucrul cel mai grav care s-a întâmplat în Parlament. În rest, nu vreau să răspund unor comentarii care mi se par deplasate, a precizat Orban.