Sari la conținut

Ministrul Economiei: Vom continua să susţinem IMM-urile, afacerile mici, antreprenorii, pe cei care pun România în mişcare

Guvernul trebuie să ofere investitorilor stabilitate şi predictibilitate, a declarat ministrul Economiei, Virgil Popescu, precizând că Executivul din care face parte a respectat aceste două principii în anul de guvernare care a trecut și o va face în continuare, în următorii 4 ani:

În această perioadă dificilă, este foarte important să avem un plan şi o strategie bine definită pentru viitor, iar un plan şi o strategie nu poate să nu conţină două concepte simple: stabilitate şi predictibilitate. Asta trebuie să ofere un Guvern investitorilor, asta am oferit noi în acest an de guvernare şi vom oferi în următorii patru ani de guvernare, stabilitate şi preedictibilitate tuturor investitorilor, a transmis Virgil Popescu la evenimentul de lansare a programului de guvernare al PNL.

Potrivit acestuia, Guvernul Orban, care deja a demarat multe proiecte de sprijin pentru mediul de afaceri într-un timp scurt va continua să susțină IMM-urile și „pe cei care pun România în mişcare”.

Vom continua să susţinem IMM-urile, afacerile mici, antreprenorii, pe cei care pun România în mişcare, vom injecta capital în piaţă, miliarde de euro se vor duce către afacerile din România, granturile nerambursabile au fost majorate la un miliard şi jumătate de euro, vor ajunge în viitorul apropiat în conturile întreprinzătorilor. Poate că nu credeaţi, dar uitaţi că se va întâmpla. Uitaţi în zilele următoare că acest lucru se va întâmpla. Şi există de asemenea posibilitatea să redeschidem schemele de ajutor 1, 2 şi 3 pentru IMM-uri după ce primim acordul Comisiei Europene pentru a pune în aplicare măsurile care au fost adoptate prin legea ce modifică Ordonanţa 130 în Parlament. Ne pregătim să lansăm schema de ajutor de stat pentru compensarea parţială a pierderilor pentru chiriaşii din centrele comerciale, care şi-au suspendat activitatea în 2020 nu din vina lor, ci din cauza pandemiei. Acolo avem un buget de 160 de milioane de lei, a adăugat ministrul liberal.