Sari la conținut

Anca Dragu: Creșterea economică din primul trimestru arată că România e pregătită să absoarbă mai multe investiții

Creșterea economică a României din primul trimestru al lui 2021 e un argument puternic în favoarea faptului că economia românească e pregătită să absoarbă mai multe investiții, a declarat astăzi Anca Dragu, președinte al Senatului, în cadrul unei conferințe organizate de Camera de Comerţ Româno-Germană şi Comitetul Economiei Germane pentru Europa de Est, cu sprijinul Asociaţiei Camerelor Germane de Comerţ şi Industrie.

Datele economice pentru România arată bine, în ciuda perioadei foarte dificile pe care am traversat-o. Am văzut în primul trimestru al anului 2021 că România a înregistrat cea mai mare creştere economică în Uniunea Europeană. Este o creştere de 2,8%, în timp ce PIB-ul Uniunii Europene a înregistrat o contracţie de 0,4%. (…) Acesta este un argument puternic în favoarea faptului că economia românească este pregătită să absoarbă mai multe investiţii, a declarat aceasta.

Potrivit președintelui Senatului, România prezintă multe oportunități de investiții astăzi, economia noastră având suficiente resurse pentru a le găzdui.

Vreau să vorbesc puţin despre încredere, componenta principală a investiţiilor. Suntem pe deplin conştienţi (…) de importanţa încrederii şi a dialogului dintre sectorul public şi cel privat. Ceea ce am oferit până acum este încredere semnificativă şi dialog cu sectorul privat. Mă refer la multe ore de discuţii, la necesitatea unor modificări legale, la sprijinul de care sectorul privat are nevoie pentru a-şi atinge obiectivele, a adăugat Dragu.

Imagine – Facebook/AncaDragu.