Sari la conținut

Guvernul vrea să crească valoarea tichetelor de masă cu 8 bani. Anul trecut, creșterea a fost de 1 ban

Valoarea maximă a tichetelor de masă va crește cu 8 bani, ajungând la 20.09 lei pentru perioada octombrie 2021-martie 2022, potrivit unui proiect de ordin comun al Ministerelor Muncii și de Finanțe, pus în procedură de transparență decizională până pe 25 august.

Anul trecut, creșterea a fost de doar 1 ban, în prezent valoarea maximă a unui tichet de masă fiind de 20,01 lei. Ministerul Muncii a explicat modificarea infimă a valorii tichetelor de masă ca rezultat al calculelor făcute în baza formulei și indicatorilor economici prevăzuți în lege:

Valoarea nominală indexată a unui tichet de masă se stabilește prin aplicarea unei formule de calcul clare, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018 privind Normele de aplicare ale Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare. Prin urmare, ultima indexare a valorii tichetelor de masă, cu un ban, a rezultat în urma calculelor făcute în baza formulei și indicatorilor economici prevăzuți de lege.

Conform prevederilor art. 32 alin.(1) din Legea nr. 165/2018, valoarea nominală maximă a biletelor de valoare prevăzute de prezenta lege se indexează, semestrial, după cum urmează:
a) în cazul tichetelor de masă, cu indicele prețurilor de consum, înregistrat la mărfurile alimentare, comunicat de Institutul Național de Statistică, potrivit ministerului Muncii.