Sari la conținut

Florin Cîțu a crescut de patru ori Fondul de rezervă, fără să aloce însă banii necesari pentru Sănătate

USR-PLUS îl acuză pe prim-ministrul Florin Cîțu că, prin proiectul de rectificare bugetară, a crescut de patru ori Fondul de rezervă al Guvernului pentru a obține susținere în partid, dar a refuzat să aloce banii necesari pentru vaccinarea copiilor.

Florin Cîțu continuă șirul abuzurilor. După ce a aprobat jaful național de 50 de miliarde de lei din banii românilor pentru a-și cumpăra susținere în partid, actualul premier merge mai departe și alocă și mai multi bani pentru primari și baroni. Mai exact, de patru ori mai mulți. Conform ultimei variante a rectificării bugetare, vor fi alocați 2.5 miliarde de lei pentru Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția premierului, din care se plătesc banii pentru primari și baronii locali. Florin Cîțu a crescut de la 597 milioane de lei inițial la 2.5 miliarde de lei suma pentru baronii locali, adică, la fel ca Liviu Dragnea, face ce vrea cu banii publici câtă vreme e vorba de câștiguri interne de partid, arată reprezentanții partidului.

Potrivit USR-PLUS, „în plină criză pandemică, Florin Cîțu a refuzat să aloce necesarul comunicat în repetate rânduri de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, la rectificare de peste 5 miliarde de lei pentru plata personalului, finanțarea programelor de sănătate ale pacienților și a resurselor pentru ambulanțe și medicamente, justificând că “nu mai sunt bani” și că poate să dea “până în 2 miliarde de lei”.