Sari la conținut

Marcel Ciolacu: „Eu nu vreau USL, PNL nu-și doresc o alianță”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit despre viitorul relației dintre partidul său și PNL, sugerând că cele două partide nu alcătuiesc și nu vor alcătui o alianță formală pe modelul USL.

Eu nu vreau USL. Eu nu am spus niciodată că îmi doresc USL. USL s-a făcut împotriva cuiva. Domnul Băsescu și-a câștigat calitatea de dușman. Eu nu am dușmani, am adversari politici. Eu nu fac alianțe împotriva cuiva. Noi am vorbit acum de o alianță pentru un proiect de țară comun, a declarat Marcel Ciolacu în cadrul unei emisiuni la România TV.

Întrebat de o alianță cu PNL în viitor, acesta a susținut că răspunsurile celor din PNL ar fi dat de înțeles că liberalii nu sunt în căutarea unui astfel de parteneriat.

Evoluția relației dintre prim-ministru și președintele României odată cu preluarea funcției de premier de către Marcel Ciolacu va fi un factor determinant al acestor calcule politice. Deși coaliția de guvernare a avut ca justificare buna guvernare a României în momente tulburi, tensiunile dintre liderul PSD și Klaus Iohannis s-au menținut, deși „rotativa” trebuie să aibă loc în doar câteva săptămâni.

Imagine – Facebook/MarcelCiolacu.