Sari la conținut

Greva în Educație continuă | Sindicatele nu vor semna niciun acord care nu conține o creștere imediată de 25% a salariilor

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” au anunțat că greva cadrelor de învățământ va continua până se ajunge la un acord politic care asigură o creștere imediată a salariilor cu 25%.

Mai jos puteți citi comunicatul de presă transmis de organizațiile sindicale.

Mesajul colegilor a fost clar: am mai semnat acorduri care nu au fost respectate. Avem nevoie de majorări, nu de prime/vouchere. Acordul trebuie să-l facă doar clasa politică şi, în urma acestui acord, să se adopte un act normativ pentru majorarea imediată a salariilor. Menţionăm că solicitările noastre au rămas aceleaşi: majorare salarială de 25% până la intrarea în vigoare a Legii Salarizării Unitare; emiterea unei ordonanţe de urgenţă, prin care să se garanteze că, în noua lege a salarizării, salariul profesorului debutant este egal cu cel puţin salariul mediu brut pe economie (salarizarea întregului personal didactic de predare urmând să se realizeze în mod progresiv, în raport de funcţie, studii, vechime şi grad didactic), arată comunicatul semnat de Simion Hăncescu, președintele FSLI și Ovidiu Nistor, liderul FSE „Spiru Haret”.