Sari la conținut

Ministrul Muncii a demisionat | Ce a declarat prim-ministrul Ciolacu

Marius Budăi (PSD), ministrul Muncii și-a depus demisia joi, 13 iulie, după o ședință de Guvern în care premierul Ciolacu a anunțat pasul pe care ar fi urmat să îl facă colegul său.

Am avut o discuție dimineață cu domnul ministru Budăi, care m-a anunțat că își depune demisia. Aceasta e reacția firească a unui decident politic într-o asemenea criză. E reacția firească în orice democrație consolidată a Europei, a explicat premierul.

Aceasta este prima demisie la nivel ministerial în urma scandalului azilelor de bătrâni din județul Ilfov. Presiunea este de asemenea și pe Gabriela Firea, ministrul Familiei, însă este neclar dacă fostul primar al Capitalei urmează sau nu să-l urmeze pe fostul ministru al Muncii.

Săptămâna viitoare, controalele se vor finaliza și atunci vom veni cu propuneri concrete de modificare structurală a modului în care trebuie să funcționeze acest sistem. Intenția mea este să solicit celor mai importanți actori din zona societății civile, ONG-urilor și asociațiilor să facă propuneri pentru viitoarea conducere a Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități. În această funcție și nu numai, este nevoie de oameni pricepuți din zona asociațiilor nonguvernamentale, cu rezultate solide și experiență de lucru cu asemenea persoane din categoriile vulnerabile, a completat prim-ministrul Ciolacu.

Imagine – Facebook/MariusConstantinBudăi.