Sari la conținut

Președintele Iohannis: Salut pasul făcut de Guvernul Ucrainei privind implementarea înțelegerii în problema așa-zisului limbaj artificial „moldovenesc”

Președintele României l-a lăudat pe președintele Ucrainei pentru decizia eliminării sintagmei „limba moldovenească” din legislația și politicile statului ucrainean.

Președintele Klaus Iohannis i-a transmis felicitări omologului său ucrainean, Volodimir Zelenski, cu care se întâlnise la București în urmă cu mai puțin de două săptămâni, când cei doi șefi de stat au discutat despre statutul pe care atât România, cât și Republica Moldova și-l doreau pentru limba română în Ucraina, și anume ca limba română să fie definită ca atare, în loc să fie numită în mod eronat „limba moldovenească”.

Salut pasul făcut de Guvernul Ucrainei privind implementarea înțelegerii în problema așa-zisului limbaj artificial „moldovenesc” la care am ajuns cu președintele Zelenski săptămâna trecută, la București. Un pas important pentru construirea unui parteneriat strategic puternic între statele și societățile României și Ucrainei, a transmis președintele Iohannis prin intermediul unei rețele de socializare.

Imagine – Facebook/KlausIohannis.