Sari la conținut

România ar putea beneficia de o creștere a alocării de fonduri UE

Potrivit propunerii Comisiei Europene, România ar putea beneficia, în viitorul Cadru Financiar Multianual, de o creştere a alocării prin politica de coeziune, comparativ cu actuala perioadă de programare.

Astfel, deşi per ansamblu alocările viitoare aferente acestei politici, la nivelul Statelor Membre, scad cu 36,4 miliarde (un minus de 9.9% faţă de perioada 2014-2020), în cazul României alocările vor creşte cu 2 miliarde euro. Suma echivalează cu o creştere de 8 % şi o valoare de 30,7 miliarde euro.

Salut propunerea Comisiei Europene în ceea ce priveşte alocarea pentru România şi doresc să îi mulţumesc personal doamnei Corina Creţu, comisarul european pentru Dezvoltare Regională, pentru eforturile făcute în interesul apărării politicii de coeziune, într-un context european plin de provocări. România va face tot ce este posibil să poată răspunde acestor noi provocări, folosind mai inteligent fondurile alocate, pentru a atinge cele cinci obiective anunţate de partenerii noştri de la Comisia Europeană: ne vom alătura, aşadar şi vom milita împreună pentru o Europă inteligentă şi ecologică, pentru o Europă mai conectată, folosind minţile strălucite pe care le are România, dar şi pentru o Europă mai socială şi mai aproape de cetăţeni, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

sursă: cdep.ro