Sari la conținut

Noua formă a Legii 321/2006 privind regimul acordării de finanțări nerambursabile a fost promulgată

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) anunță promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 12/2018 pentru modificarea Legii nr. 321/2006 privind regimul acordării finanțărilor nerambursabile pentru programele, proiectele sau acțiunile privind sprijinirea activității românilor de pretutindeni şi a organizațiilor reprezentative ale acestora, precum şi a modului de repartizare şi de utilizare a sumei prevăzute în bugetul instituției pentru această activitate.

Decretul care aprobă modificarea Legii 321/2006 a fost semnat astăzi, 9 iulie a.c., de către Președintele României și aduce modificări majore pentru românii din afara granițelor, care sunt interesați să depună proiecte cu finanțare nerambursabilă la MRP.

Mai exact, noul act normativ extinde aria categoriilor de cheltuieli eligibile și face posibilă renovarea și recondiționarea de clădiri, biserici sau centre culturale.

Astfel, mai mulți români vor avea acces la fondurile nerambursabile puse la dispoziția lor de către Guvern prin intermediul MRP.

Actul normativ inițiat de guvernul Dăncilă a fost adoptat de Camera Deputaților în urmă cu aproape o lună, pe data de 13 iunie.

sursă: mprp.gov.ro