Sari la conținut

Klaus Iohannis participă la Summitul NATO de la Bruxelles

Președintele României va participa la Summitul Alianței Nord-Atlantice ce are loc în Bruxelles, Regatul Belgiei, în perioada 11-12 iulie.

Potrivit comunicatului Administrației Prezidențiale, ”programul va include o reuniune a Consiliului Nord-Atlantic, o întâlnire de lucru a liderilor aliați, precum și o reuniune în formatul Misiunii Resolute Support din Afganistan. De asemenea, pentru prima dată, la cel mai înalt nivel aliat, va fi organizată o reuniune distinctă, dedicată evoluțiilor de securitate din regiunea Mării Negre, cu participarea Georgiei și Ucrainei.”

Teme extrem de importante vor fi discutate în cadrul summit-ului, între care sunt amintite procesul de adaptare a Alianței la realitățile mediului actual de securitate, precum și stadiul implementării măsurilor strategice decise la Summiturile Aliate anterioare din Țara Galilor (2014), și de la Varșovia (2016).

Se creează, așadar, cadrul pentru dezbaterea modalităților de întărire a posturii NATO de apărare și descurajare, de sporire a capacității Alianței de proiectare a stabilității în vecinătatea sa, precum și a perspectivelor de consolidare a cooperării NATO cu Uniunea Europeană, de o manieră complementară.

Discuții aplicate privind evoluțiile situației de securitate din regiunea Mării Negre, precum și de reafirmare a sprijinului NATO pentru Georgia și Ucraina, vor fi purtate în cadrul reuniunii comune a Consiliului Nord-Atlantic dedicată securității la Marea Neagră.

Categorii

Euro

Etichete

,