Sari la conținut

Angel Tîlvăr, despre dezbaterea ”Consultări Cetăţeneşti pentru viitorul Uniunii Europene”

Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene a Camerei Deputaţilor, domnul Angel Tîlvăr, a participat la Panciu, judeţul Vrancea, la dezbaterea cu tema “Consultări Cetăţeneşti pentru viitorul Uniunii Europene”.

Evenimentul a fost organizat de Ministerul Afacerilor Externe, prin ministrul delegat pentru Afaceri Europene şi Institutul European din România în perspectiva pregătirii Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene, ce va fi deţinută de ţara noastră în primul semestru al anului 2019.

Domnul Tîlvăr a subliniat că anul 2019 este crucial pentru viitorul Uniunii şi va marca o nouă etapă a proiectului european, reformarea Uniunii şi stabilirea noului cadru financiar multianual având loc în paralel cu procesele cu impact negativ generate de migraţia ilegală, de propagarea populismului şi euroscepticismului, de Brexit, de alegerile din statele din vecinătate, confruntate la rândul lor cu multiple dificultăţi economice şi politice.

În intervenţia sa, domnul Angel Tîlvăr a precizat că România are interese majore în multe domenii, dar mai ales în susţinerea şi dezvoltarea sectorului său agricol, în cadrul politicii agricole comune.
Domnia sa a amintit că în opiniile Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor asupra propunerilor Comisiei Europene am inclus în sesiunea parlamentară ce tocmai s-a încheiat o multitudine de luări de poziţie şi puncte de vedere în interes naţional, privind dezvoltarea sectorului IMM-urilor, inovarea, digitalizarea, orientarea spre comunitate, educaţia şi pregătirea tinerei generaţii pentru un viitor promiţător şi echitabil.

Agricultura modernă, ”energia verde”, durabilă şi inteligentă, Europa creativă, inovativă şi a antreprenoriatului, spaţiul comun al educaţiei şi, bineînţeles, menţinerea unităţii Uniunii Europene sunt subiecte politice de anvergură, pe care partidele parlamentare au datoria de a le supune dezbaterilor cetăţeneşti. Aceste direcţii de acţiune reliefează viitorul Uniunii Europene, ca o construcţie întemeiată pe participarea şi bunăstarea cetăţenilor săi, a concluzionat domnul Angel Tîlvăr.

sursă: cdep.ro