Sari la conținut

MRP semnează un Memorandum de Cooperare cu Comitetul de Stat pentru Diaspora din Republica Azerbaidjan

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero semnează astăzi un Memorandum de Cooperare între MRP și Comitetul de Stat pentru Diaspora din Republica Azerbaidjan.

Evenimentul va avea la ora 11:00, la sediul MRP situat pe Blvd. Primăverii, nr. 22. Din partea azeră va semna documentul președintele Comitetului de Stat pentru Diaspora, Fuad Muradov. Vor lua parte la eveniment și reprezentanți ai ambasadei azere la București și oficiali din MRP.

Având în vedere relațiile speciale dintre România și Republica Azerbaidjan, consolidate la nivel de parteneriat strategic și bunele relații dintre membrii comunităților românești și azere din afara granițelor, MRP și Comitetul de Stat pentru Diaspora din Republica Azerbaidjan își propun:

– Cooperarea și schimbul de experiență între cele două instituții în domeniul migrației și relațiilor cu membrii comunităților proprii din afara granițelor precum și elaborarea strategiilor și programelor dedicate acestora.

– Schimbul de experiență în vederea derulării programelor, proiectelor și acțiunilor în domeniul educației, culturii și mass-media destinate persoanelor care aparțin comunităților românești din afara granițelor României și a persoanelor aparținând comunităților azere din afara Republicii Azerbaidjan, în concordanță cu legislația națională a celor două state, cu legislația statelor de reședință ale acestor persoane, precum și cu prevederile convențiilor internaționale.

Semnarea acestui protocol reconfirmă relațiile bilaterale bune existente între cele două state.

sursă: mprp.gov.ro