Sari la conținut

Stadionul Steaua se pregătește de EURO 2020. Când încep lucrările?

Astăzi a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor stadionului Steaua din Ghencea, București. Proiectul în valoare de circa 45 de milioane de euro urmează să fie finalizat până la începerea Campionatului European de Fotbal EURO 2020, anunță Compania Națională de Investiții din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

 Cu o capacitate de 30.500 de locuri, teren de fotbal 122m x 68m prevăzut cu gazon natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare și drenaj, spații pentru echipe, oficiali și mass-media, 300 de locuri pentru persoane cu dizabilități, 24 de spații de cazare pentru sportivi, un muzeu al clubului sportiv, spații administrative și spații pentru public (magazine, food court), arena va îndeplini criteriile UEFA pentru desfășurarea de competiții sportive la nivelul de clasificare UEFA 4, se arată în comunicatul de presă al instituției.
 
Lucrările sunt realizate prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, care urmărește pregătirea arenelor pentru Campionatul European de Fotbal EURO 2020, a cărui gazdă va fi România.
 
Următorul vizat este stadionul Dinamo, pentru care Ministerul Dezvoltării a semnat astăzi contractul de întocmire a studiilor de prefezabilitate și fezabilitate. Complexul sportiv va avea circa 18.000 de locuri și o suprafață de 105m x 68m și se va încadra, de asemenea, în rigorile UEFA 4. Pe lista de investiții se află, de asemenea, stadionul Rapid, a cărui procedură e încă în perioada de evaluare a ofertelor de proiectare și execuție, dar și stadionul Arcul de Triumf, în cazul căruia se așteaptă contestații la rezultatele de evaluare a ofertelor primite în cadrul procedurii de achiziție.