Sari la conținut

MS alocă 8 milioane de lei Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” din Constanța

Ministerul Sănătății va aloca 8 milioane de lei Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța pentru dotarea cu aparatură medicală, a anunțat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Spitalul Județean din Constanța are nevoie de investiții. Unitatea nu corespunde nevoilor regiunii. Spitalul este unul de nivel regional care în lunile de vară devine de interes național. Aici avem și baza NATO. Este nevoie de finanțare. Pe lângă cele 8 milioane de lei care sunt deja alocate pentru achiziția de echipamente, spitalului îi vor fi alocate, în timp, sume suplimentare de 12 milioane de lei pe proiecte retrospective, din banii investiți de spital până în prezent și recuperați din fonduri europene., a declarat Sorina Pintea.

Astăzi a fost inaugurată și Secția de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie din cadrul Ambulatoriului Integrat Eforie Sud, modernizată prin Programul Operațional Regional 2007-2013, valoarea totală a proiectului fiind de aproximativ 7,9 milioane de lei. Secția a fost reabilitată și modernizată și au fost achiziționate echipamente medicale pentru fizioterapie și hidroterapie.

Zona de recuperare este cea mai deficitară din Sănătate. Avem oaze de recuperare, dar insuficiente pentru nevoile pacienților. Centrul de aici este un pas înainte. Oferă pacienților servicii la standarde, cu echipamente moderne. Aici se pot face și servicii medicale la cerere. Nevoia pentru aceste servicii este mare pe Litoral în special, în lunile de vară, a încheiat ministrul Sănătății.

În Centrul de Recuperare pot fi internați 40 pacienți și anual se estimează un total de 800 de persoane care pot beneficia de recuperare aici.

sursă: ms.ro