Sari la conținut

Formarea angajaților în sectoarele economice cu potențial competitiv va fi finanțată din fonduri europene

Banii europeni vor contribui îmbunătățirea competențelor angajaților din sectoarele economice cu potențial competitiv, identificate în Strategia Națională pentru Competitivitate 2015-2020 (SNC) și Strategia Națională de Cercetare, Dezvoltare și Inovare 2014-2020 (SNCDI).

Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman, lansează în consultare ghidul pentru finanțarea de astfel de proiecte: „Îmbunătățirea nivelului de cunoștințe/competențe/aptitudini pentru angajați”.

SNC a identificat sectoarele economice cu potențial competitiv care se corelează cu domeniile de specializare inteligentă din SNCDI: turism și ecoturism, textile și pielărie, lemn și mobilă, industrii creative, industria auto și componente, tehnologia informațiilor și telecomunicații, procesarea alimentelor și băuturilor, sănătate și produse farmaceutice, energie și management de mediu, respectiv bioeconomie, biofarmaceutică și biotehnologii.

În cadrul apelului vor putea depune proiecte organizațiile patronale, asociații de întreprinderi, camerele de comerț și industrie. Valoarea finanțării neramburabile în cadrul unui proiect va fi de 1 milion euro.

sursă: fonduri-ue.ro