Sari la conținut

România a obținut 5 medalii la Olimpiada Internaţională de Fizică 2018

Lotul olimpic de fizică al României a fost premiat pentru excelență în cadrul celei de-a 49-a ediții a Olimpiadei Internaţionale de Fizică ce s-a desfăşurat la Lisabona în perioada 21-29 iulie și a reunit peste 400 de concurenţi din 90 de ţări.

Echipa României, coordonată de Delia Davidescu (cadru didactic la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală) și Adrian Dafinei (conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Fizică a Universităţii Bucureşti), a câștigat o medalie de aur, două medalii de argint și două medalii de bronz.

Medalia de aur a fost acordată lui Petru Cotruț, elev al Liceului Internaţional de Informatică din București și campion pentru cel de-al doilea an consecutiv la olimpiadă. Medaliile de argint au fost câștigate de Sabina Drăgoi și Ștefan Dolteanu tot pentru Liceul Internaţional de Informatică, iar medaliile de bronz au fost aduse acasă de Cosmin Andrei, Liceul Internaţional de Informatică din București, și Răzvan-Mihai Ursu, pentru Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța.