Sari la conținut

Spitalul Regional Cluj: 71.000 mp pentru servicii medicale și chirurgicale, cercetare și tratament

În cadrul ședinței de lucru desfășurate astăzi la sediul Prefecturii Cluj pentru ”Spitalul Regional de Urgență Cluj” a fost prezentat modelul arhitectural al viitoarei unități care se va construi pe raza celei mai mari comune din România, Florești. Din grupul de lucru constituit azi pentru implementarea proiectului au făcut parte Nicolae Burnete, ministrul Cercetării și Inovării, Sorina Pintea, ministrul Sănătății și Cristian Grasu, secretar de stat în MS, Aurel Cherecheș, prefectul Clujului și primarul comunei Florești, Horia Șulea.

Conform planurilor prezentate, spitalul va avea o suprafață totală de aproximativ 120.000 mp, din care cea mai mare parte (aprox. 49.000 mp) pentru servicii medicale și chirurgicale, iar aproximativ alți 3.000 mp. vor fi alocați pentru domeniul cercetării. Alți 19.000 mp vor fi destinați serviciilor de tratament.

O investiție de 377 milioane de euro, noul Spital Regional va prelua rolul Spitalului Clinic Județean de Urgență și servicii medicale din alte unități sanitare, inclusiv din regiunea de nord-vest.