Sari la conținut

Ministerul Finanțelor lansează noi titluri de stat Centenar

Ministerul Finanțelor Publice lansează astăzi cea de-a doua emisiune de titluri de stat din cadrul Programului Tezaur – ediția Centenar, cu o valoare nominală de 1 leu, scadență la 3 ani și o dobândă de 4,5% neimpozabilă.

Titlurile pot fi cumpărate de către persoanele fizice rezidente care au împlinit vârsta de 18 ani între 1 – 24 august 2018 de la toate unitățile Trezoreriei Statului, între 1 – 23 august 2018 prin rețeaua de oficii poștale Poșta Română (urban), respectiv 1 – 22 august 2018 în mediul rural.

Emiterea titlurilor de stat pentru populație va continua şi în lunile următoare, posibil şi cu alte maturități care urmează a fi stabilite după evaluarea interesului manifestat de investitori, până la consumarea plafonului anual stabilit pentru anul 2018 la un nivel indicativ de 4 miliarde de lei.

Pe data de 6 iulie 2018 s-a încheiat prima emisiune de titluri de stat pentru populație lansată în cadrul Programului TEZAUR – ediția CENTENAR, cu o maturitate de 5 ani și o dobândă anuală de 5%. Volumul total de subscriere atins a depășit 786 de milioane de lei, potrivit Ministerului de Finanțe.