Sari la conținut

Investițiile în infrastructura sportivă – prioritate de guvernare

Cu această ocazie, ministrul dezvoltării Paul Stănescu a vorbit astăzi, la evenimentul de lansare a studiului ”Beneficiul social al investiției în fotbal” organizat de Federaţia Română de Fotbal, despre priorităţile de guvernare referitoare la activitatea sportivă din România, dar şi despre investiţiile pe care le realizează MDRAP în domeniul infrastructurii sportive.

În ultimii 16 ani, MDRAP a finalizat 1.106 săli de sport, la care se adaugă alte 46 de săli de sport reabilitate. Alte 55 de săli de sport sunt în execuţie, cele mai mari fiind la Oradea (5.000 de locuri) şi Slatina (3.000 de locuri). De asemenea, până în prezent, au fost finalizate 3 patinoare şi 19 bazine de înot, alte 9 bazine de înot fiind în execuţie. S-au finalizat şi 5 complexuri sportive, cu o valoare totală de aproape 300 de milioane de lei, iar alte 4 sunt în faza de execuţie.

Mă bucur să văd că, în ultimii ani, autorităţile locale sunt preocupate tot mai mult de dezvoltarea comunităţilor pe care le conduc, implicându-se activ în realizarea de investiţii utile pentru cetăţeni, în crearea de noi locuri de muncă, dar şi în atragerea turiştilor şi a investitorilor. Totodată, mă bucur că MDRAP, ca instituţie responsabilă în domeniul dezvoltării, a contribuit la realizarea unor importante obiective în domeniul sportului, a declarat viceprim-ministrul Paul Stănescu.

În ceea ce priveşte Campionatul European de Fotbal EURO 2020, pentru stadionul Steaua, a fost semnat contractul de finanţare, au început deja lucrările de demolare şi se lucrează la proiectarea noului stadion. La Dinamo s-au demarat lucrările de proiectare pentru realizarea studiului de prefezabilitate şi, ulterior, se va realiza studiul de fezabilitate. La Stadionul Naţional de Rugby „Arcul de Triumf”, s-a semnat contractul de proiectare şi execuţie şi se lucrează la partea de proiectare. În ceea ce priveşte stadionul Rapid, în prezent sunt în curs de evaluare ofertele din cadrul procedurii de achiziţie publică.

sursă: mdrap.ro

Categorii

Ştiri