Sari la conținut

7 septembrie: Firea, despre conflictul cu Dragnea – Băsescu vrea moțiune de cenzură – Economia a crescut cu 4,2% – Trump i-a scris lui Iohannis

Gabriela Firea a trimis astăzi o scrisoare deschisă membrilor și simpatizanților PSD, în care explică motivele pentru care se află în prezent în conflict cu președintele partidului, Liviu Dragnea. Primarul Capitalei a reluat afirmațiile făcute în spațiul public în ultimele zile, prin care condamnă modul de conducere a partidului, menționând, de asemenea, că nu vrea să îi ia locul actualului președinte PSD și nici să candideze la alegerile prezidențiale de anul viitor.

Aflat la Neptun la Școala de Vară a Organizației de Tineret PMP, fostul președinte Traian Băsescu a declarat astăzi că Opoziția ar trebui să profite de această perioadă pentru a iniția o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.

Potrivit Institutului Național de Statistică, economia României a crescut în trimestrul II cu 4,2% față de aceeași perioadă a anului trecut. Datele sunt coroborate de Eurostat, care afirmă că România a fost cea de-a doua țară din Uniunea Europeană în privința gradului de creștere economică.

Premierul Viorica Dăncilă a vorbit astăzi despre OUG pentru anularea protocoalelor și a efectelor acestora, solicitată de președintele PSD Liviu Dragnea pe 1 septembrie. Prim-ministrul a declarat că este nevoie de un moment T0 cu desecretizarea tuturor protocoalelor.

Donald Trump i-a explicat președintelui Klaus Iohannis, printr-o scrisoare transmisă astăzi, motivele pentru care a anulat întâlnirea bilaterală din cadrul Summit-ului NATO de la Bruxelles, care a avut loc în această vară.